За един час от Ливан, където действа групировката Хизбула, са били изстреляни

...
За един час от Ливан, където действа групировката Хизбула, са били изстреляни
Коментари Харесай

15 ракети полетяха от Ливан към Израел

За един час от Ливан, където работи групировката " Хизбула ", са били изстреляни повече от 15 ракети по региона на Кирят Шмона в Северен Израел, заяви израелската войска (ЦАХАЛ) на 9 август.

Според ЦАХАЛ и локалните управляващи множеството от ракетите са били прехванати, а най-малко две са попаднали в града и са предизвикали вреди. Не се оповестява за ранени, пише The Times of Israel.

Всичко това се случва на фона на голямо напрежение в района и риск от разширение на войната в Ивицата Газа след убийството в Иран на водача на " Хамас "  Исмаил Хания.

Двама бойци на " Хизбула " са били убити при удар на израелски дрон в южноливанския квартал Накура по-рано през днешния ден, оповестяват от ЦАХАЛ.

Оперативните служащи са били видяни от военнослужещи от 146-а дивизия да напущат постройка, употребена от терористичната формация, и малко по-късно дронът ги е атакувал.

" Хизбула " към момента не е удостоверила гибелта им. Припомняме, че шиитската формация е подкрепяна от най-големия зложелател на Израел - Иран, в това число с оръжия и финанси.

Полуофициалната иранска осведомителна организация Tasnim в това време заяви, че военноморските сили на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война - т.е. Иранската революционна армия - към този момент разполагали с нови крилати ракети. Те били оборудвани със мощно избухливи бойни глави, които не могат да бъдат открити.

Голям брой крилати ракети са добавени към флота на гвардейците - могат да нанесат огромни вреди и да потопят задачите си, твърди Tasnim.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР